Στην Παναγία Σουμελά για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο Νότης Μαριάς

«Πάνω από 350000 Πόντιοι αδερφοί μας, υπέστησαν βιασμούς, καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας, οδηγήθηκαν στο θάνατο ή εκτελέστηκαν, επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί. Τιμούμε τη μνήμη τους και με αίσθημα χρέους συνεχίζουμε τον αγώνα και στη νέα Ευρωβουλή για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» δήλωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής και εκ νέου Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά όπου και παρέστη , για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 

Ο Νότης Μαριάς το πρωί της 19ης Μαΐου παρέστη στην πολύαρχιερατική Θεία Λειτουργία  και το μνημόσυνο «για τον ξεριζωμό ενός τρισχιλιόχρονου Ελληνισμού από τα παράλια του Ευξείνου Πόντου που φέρει την με αίμα σφραγίδα των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας, του Αλησμόνητου Πόντου».

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την τέλεση του μνημόσυνου ακολούθησε πορεία προς το μνημείο της Γενοκτονίας, όπου ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Ποντίων αδερφών μας. 

Καταλήγοντας δε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής τόνισε: «Ήδη με την πρωτοβουλία που αναλάβαμε στις 15 Απριλίου 2019 να ζητήσουμε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να συζητηθεί η Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων Αδελφών μας και να εκδοθεί ψήφισμα, αναγκάσαμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα να συναντηθούν με τους εκπροσώπους του Ποντιακού Ελληνισμού και να δεσμευτούν προεκλογικά ότι δήθεν θα παλέψουν για την εθνική αυτή υπόθεση, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη πόσο σημαντική ήταν η παραπάνω πρωτοβουλία που αναλάβαμε στην Ευρωβουλή.»