ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού και επικεφαλής του συνδυασμού “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τον ΘΕΡΜΑΪΚΟ” Νίκος Παράσχου, είπε μεταξύ άλλων ότι: “Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση, ενέδωσε στις πιέσεις του ξένου παράγοντα και πιάνοντας το νήμα των λαθών που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έβαλε την υπογραφή της ώστε να πάρουν και επίσημα τα Σκόπια, την ονομασία που κλεψίτυπα υιοθετήθηκε πριν από δεκαετίες για την περιοχή τους.”

Όπως είπε ο κ. Παράσχου: “Η κυβέρνηση χωρίς να ακούσει τη βούληση των Ελλήνων, χωρίς να λάβει υπόψην της τη βαριά κληρονομιά του Μέγα Αλεξάνδρου και των υπολοίπων Μακεδόνων βασιλέων, έκανε την προπαγάνδα των Σκοπιανών πράξη, δίνοντας το δικαίωμα στους γείτονες μας να λέγονται Μακεδόνες. Τη γλώσσα τους να λέγεται μακεδονική. 

Και ουδείς γνωρίζει, που θα καταλήξει ο κύκλος των συζητήσεων που ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες ανάμεσα στις δύο χώρες, σε ότι αφορά στην τύχη της εμπορικής ταυτότητας των μακεδονικών προϊόντων”.

Μάλιστα ο Νίκος Παράσχου, τόνισε ότι: “Για μένα και τους συνεργάτες μου, δεν υπάρχει καμία άλλη Μακεδονία εκτός από το χώμα που πατάμε”.

Καταλήγοντας, κατέστησε σαφές ότι: “Το όνομα Μακεδονία, είναι κομμάτι της Ελλάδας. Και κομμάτια της Ελλάδας δεν χαρίζουμε σε κανέναν. Αυτή είναι η θέση μας τώρα. Και αυτή θα είναι η θέση μας και ως δημοτική αρχή, όταν με το καλό μας δώσουν οι δημότες μας τη δύναμη να την εκφράσουμε από θέση ισχύος”.