Ο ένοχος παλαιοκομματισμός θέλει να κυβερνήσει ξανά

Σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης. Τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού έχουν ένοχο παρελθόν και ευθύνονται για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να καταλάβει τις θέσεις εξουσίας και να εφαρμόσει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που κυβέρνησε εφάρμοσε ένα συνδυασμό αριστερής ιδεοληψίας και νεοφιλελεύθερων μέτρων. Στην ουσία η πολιτική που εφαρμόζουν και τα είναι αντιλαϊκή, φιλοτραπεζική και εξυπηρετούν μόνο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα του κόσμου.

Και τα δύο κόμματα προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών κρύβοντας το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό τους. Η μεν Νέα Δημοκρατία φοράει τον μανδύα του πατριωτισμού, εκμεταλλευόμενη την ευαισθησία των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα ελληνοτουρκικά και τα εθνικά θέματα. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ φοράει το προσωπείο του προοδευτικού και και καλεί σε συστράτευση τους προοδευτικούς πολίτες. Μόνο που ούτε η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί τον πατριωτισμό, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προοδευτικός. Δυστυχώς, οι ψηφοφόροι έπεσαν στην παγίδα και κινήθηκαν προς αυτά τα κόμματα στις Ευρωεκλογές. Υπάρχουν και αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί πιστεύουν τον Τσίπρα, αλλά για να μην έρθει ο Κούλης, ο Άδωνις και ο Σαμαράς. Όπως, επίσης, υπάρχουν αυτοί που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, όχι γιατί θεωρούν καλύτερη λύση τον Μητσοτάκη, αλλά για να φύγει ο Φίλης, η Τασία και ο Πολάκης.

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (Κίνημα Αλλαγής), Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ είναι απλά όψεις του ίδιου νομίσματος, χωρίς καμιά απολύτως ουσιαστική διαφορά. Όλοι αυτοί είναι αποκλειστικά και μόνο διαχειριστές της εξουσίας της δήθεν μεταμνημονιακής, στην ουσία μνημονιακής Ελλάδας. Τα κόμματα αυτά εκτελούν πιστά, δίχως αντιρρήσεις τις επιταγές των ξένων και δεν ασκούν εξουσία. Αυτό μπορεί να αλλάξει, μόνο αν στο μικρό διάστημα μέχρι τις εκλογές, το συνειδητοποιήσει ο κόσμος και κάνει διαφορετικές επιλογές στην κάλπη.