Η ευθύνη των δανειοληπτών στις κάλπες

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μετά τη διεξαγωγή και των εθνικών εκλογών οι πολίτες, ανεξαρτήτως αν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να πληρώσουν φόρους συνολικής αξίας 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μετά τα ψηφοδέλτια και τα διαφημιστικά των υποψηφίων οι πολίτες θα βλέπουν στα γραμματοκιβώτια τους ειδοποιητήρια πληρωμής φόρων και τελών που θα καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο. Φυσικά αυτοί οι φόροι θα πρέπει να προστεθούν στα τρέχοντα έξοδα, τους λογαριασμούς, τα νοίκια, τη ΔΕΗ και φυσικά σούπερ μάρκετ κλπ. Τα έξοδα, λοιπόν, θα υπερδιπλασιαστούν για το κάθε νοικοκυριό με τα έσοδα να μειώνονται. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτά τα έξοδα και θα δημιουργηθεί έντονο κοινωνικό πρόβλημα. Τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Μητσοτάκης έχουν αποφασίσει να συνεχιστεί αυτή η φοροεπιδρομή, προκειμένου να βγάζουν τα ματωμένα υπερπλεονάσματα και να ικανοποιούν τις επιταγές της τρόικας.

Έτσι, λοιπόν, ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, φόρους κερδών, παρακράτηση από μισθούς και συντάξεις και τέλη κυκλοφορίας. Την ίδια στιγμή οι διαταγές πληρωμών για τους δανειολήπτες θα πέφτουν βροχή. Μάλιστα, ο Μητσοτάκης, που δεν κρύβει την αγάπη του προς τις τράπεζες ετοιμάζεται να λάβει μέτρα για την… υποστήριξη των τραπεζών και όχι των δανειοληπτών. Έτσι θα προχωρήσει σε παροχή εγγυήσεων από το κράτος στις ελληνικές τράπεζες για τα “κόκκινα” δάνεια, οι οποίες δεν θα διαρκέσουν παραπάνω από 2-3 χρόνια. Παράλληλα, θα διαμορφώσει το πλαίσιο ώστε χρηματιστηριακά να ανακάμψουν οι τραπεζικές μετοχές ώστε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να μπορέσει να πουλήσει τις μετοχές των τραπεζών που κατέχει.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν στη χώρα μας, η ευθύνη των ψηφοφόρων είναι τεράστια και δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ας προσέξουν τι θα ψηφίσουν οι δανειολήπτες στις επικείμενες εκλογές, γιατί αν ψηφίσουν τα συστηματικά κόμματα εξουσίας, τότε σε αυτά να απευθύνονται όταν τους βγάζουν το σπίτι στο σφυρί οι τράπεζες. Αν θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, τότε να μην διαμαρτύρονται για πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής κλπ όταν τα δουν μπροστά τους και να σπεύσουν για βοήθεια, όχι σε Συλλόγους, αλλά στα κόμματα που επέλεξαν να ψηφίσουν…