Ο Στουρνάρας είναι εδώ!

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος έλαμψε δια της απουσίας του τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με ό,τι έχει να κάνει με την προστασία του καταναλωτή από τις τράπεζες, αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας. Ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει ότι μόνο με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας έχει ελπίδες να παραμείνει στην θέση του, καθώς έχει διατελέσει υπουργός του Σαμαρά και η προηγούμενη κυβέρνηση τον διόρισε στην θέση την οποία κατέχει σήμερα.

Φυσικά, τα χρόνια έχουν περάσει και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι παρελθόν και την θέση τους έχουν πάρει ο Μητσοτάκης και η Φώφη. Έτσι, ο Στουρνάρας πρέπει να αποδείξει σε αυτούς ότι είναι ικανός και ότι πρέπει να διατηρηθεί στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος. Για αυτό θα “διαπραγματευτεί” με την επόμενη κυβέρνηση δύο καυτά θέματα. Την οριστική άρση των capital controls στις ελληνικές τράπεζες και την άρση των περιορισμών για αγορές κρατικών ομολόγων από τις ελληνικές τράπεζες.

Θα δώσει αυτά τα δύο πράγματα στον Μητσοτάκη ο Στουρνάρας και ως αντάλλαγμα θα παραμείνει στην υψιλόμισθη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας ως το 2026! Πρόκειται για μια win win κατάσταση, αφού και ο Στουρνάρας θα ανανεώσει την θητεία του και ο Μητσοτάκης θα λέει ότι επί των ημερών της κυβέρνησής του, βγήκε η χώρα από τα capital controls και ότι μέσω των κρατικών ομολόγων μπήκε ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Μπορεί, λοιπόν, να βγουν κερδισμένοι Στουρνάρας και Μητσοτάκης, μεγάλος χαμένος όμως θα είναι ο ελληνικός λαός με διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έναν ανθρώπου, που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τον πολίτη, παρά μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζών, όπως άλλωστε κάνει εδώ και πολλά χρόνια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.