Το τέλος της μεσαίας τάξης θέλουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η επικείμενη ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία θα ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ στο 2009 και συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Μητσοτάκης πιστός στο δόγμα του πατέρα του “γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε” έχει δείξει ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι ξεκάθαρα φιλοτραπεζική πολιτική και υπέρ των συμφερόντων των ολίγων. Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο κ. Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ήταν να επισκεφτεί την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ! Παράλληλα, έχει συναντηθεί δεκάδες φορές με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενώ ούτε μία με το Σύλλογο Δανειοληπτών. Οι προθέσεις του, λοιπόν, είναι ξεκάθαρες και σίγουρα δεν ευνοούν τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους.

Ο Τσίπρας, από την άλλη, τέσσερα χρόνια κυβέρνησε με ένα αντιλαϊκό τρόπο κάνοντας φτωχότερο τον Έλληνα πολίτη και πλουσιότερες τις τράπεζες. Διεκδικεί την ψήφο του λαού, μόνο και μόνο για να συνεχίσει το έργο του, που δεν είναι άλλο από την ολική εξόντωση της μεσαίας τάξης, προκειμένου να υπάρχουν στην χώρα οι πολύ πλούσιοι και οι πολύ φτωχοί.

Μπορεί τα δύο κόμματα να έχουν άλλες αφετηρίες και άλλες ιδεολογίες-ιδεοληψίες, αλλά ο στόχος τους είναι ο ίδιος: η κατάληψη της εξουσίας με σκοπό το τέλος της μεσαίας τάξης, των νοικοκυραίων, των δανειοληπτών, των ανθρώπων που έχουν ένα σπίτι και πέντε δεκάρες στην άκρη…