Το τέλος του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του Μητσοτάκη, της Φώφης, του Τσίπρα και των λοιπών “δημοκρατικών” δυνάμεων γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς διάλυσης του κράτους δικαίου και μιας ολικής καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλα τα κόμματα ψηφίζουν αντισυνταγματικές και περίεργες τροπολογίες με τις οποίες παραβιάζεται κάθε έννοια δικαίου. Δίνουν ασυλία σε τραπεζικά στελέχη και φυσικά στους υπουργούς που συντάσσουν αυτούς τους νόμους. Η αρχή της ισότητας απέναντι στον νόμο έχει πάψει να υφίσταται στη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

Το δικαίωμα στην εργασία, την στέγαση, την κατοχή περιουσίας και την οικογένεια κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα για κάθε Έλληνα πολίτη. Και όμως οι κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν αφαιρέσει όλα αυτά τα δικαιώματα από το λαό. Η ανεργία είναι υψηλότερη από κάθε άλλη φορά, σε συνθήκες φτώχειας ζουν περισσότεροι από 3.700.000 Έλληνες, χιλιάδες πολίτες χάνουν καθημερινά τα σπίτια τους από τις τράπεζες και οι κατασχέσεις τους αφαιρούν οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό τους στοιχείο.

Όποιος και να κερδίσει τις εκλογές θα ακολουθήσει μια αντιλαϊκή πολιτική και ήδη τα επιτελεία των κομμάτων απεργάζονται σχέδια για ένα νέας κοπής μνημόνιο, το οποίο θα περιλαμβάνει απολύσεις, κατάργηση των επιδομάτων και των φορολογικών ελαφρύνσεων. Η πρόσφατη αποκάλυψη ότι οι Συριζαίοι λίγο πριν την έξοδό τους από την κυβέρνηση διόρισαν τους συγγενείς και τους φίλους τους, μας θυμίζουν αυτά που έκαναν και οι νεοδημοκράτες με τον αλήστου μνήμης Βύρωνα Πολύδωρα που διόρισε τις κόρες του στην Βουλή. Όλοι είναι το ίδιο και βάζουν πάνω από όλα το προσωπικό τους συμφέρον, χωρίς να νοιάζονται καθόλου για τα προβλήματα των απλών ανθρώπων…