Στουρνάρας και Νέα Δημοκρατία ετοιμάζουν την πλήρη διάλυση της οικονομίας

Με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται λίγες ημέρες πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας , όπως τουλάχιστον ελπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Στουρνάρας ετοιμάζει να εφαρμόσει νόμους οι οποίοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στους πολίτες, αλλά εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Πριν λίγες μέρες ο αξιότιμος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πρότεινε να φέρει νόμο που θα μετατρέπει το DTC σε ομόλογα ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από τις τράπεζες. Για άλλη μια φορά είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία θα είναι μόνο φιλοτραπεζική. Αυτό άλλωστε έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο ίδιος ο Στουρνάρας.

Παράλληλα, Στουρνάρας και ΝΔ ετοιμάζουν οριστική άρση των capital controls τον Σεπτέμβριο του 2019 με παράλληλη αύξηση αγορών κρατικών ομολόγων από 2,5 σε 5 δισεκ. από τις ελληνικές τράπεζες. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιχειρηματολογήσει ότι όλα αυτά θα είναι απόρροια της εμπιστοσύνης των αγορών στην νέα διακυβέρνηση και με πλασματικό τρόπο θα δείχνει ότι η οικονομία στην Ελλάδα πάει καλά, παρόλο που η ανεργία και η φτώχεια θα αυξάνονται. Οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγοράζουν ελληνικά κρατικά ομόλογα περισσότερα από αυτά που προσδιορίστηκαν το 2012 και θα αποκτήσουν μια τεράστια ρευστότητα.

Τέλος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μαζί με τον αξιότιμο καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα θα επιχειρήσει να φέρει σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια τη στιγμή που η συγκεκριμένη πρόταση Στουρνάρα έχει ήδη κριθεί ως μη εφαρμόσιμη από την Εθνική Τράπεζα.

Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι ο Μητσοτάκης έρχεται μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει αιτήματα τραπεζών και μεγαλοκεφαλαιούχων, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό, όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια…