Μαρία Τσιρωνά: Επικίνδυνη Έλξη

Επικίνδυνη Έλξη

Η Λία ακούει την απολογία του κατηγορούμενου, που στέκεται φοβισμένος μπροστά της, την ίδια ώρα που ένα δυνατό ανοιξιάτικο φως μπαίνει από τα παράθυρα και φτάνει στα μισά του γραφείου της. Κοιτάζει  τον ιδρωμένο από την προσπάθεια μεσήλικα , πόσο προσπαθεί και φτάνει στα μισά του γραφείου της . Κοιτάζει τον ιδρωμένο από την προσπάθεια μεσήλικα , πόσο προσπαθεί, πόσο μπερδεύεται στα ίδια του τα λόγια, και ξαφνικά, εντελώς ξαφνικά, αισθάνεται την παρόρμηση ν απλώσει το χέρι και να τον καθησυχάσει, στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία, να του πει, κάπου αλλού βρίσκεται η αλήθεια , πού όμως;

Ο Κορωναίος είναι δικηγόρος , στα πενήντα του, με σύζυγο μια διάσημη , πολυάσχολη ηθοποιό και μια εντεκάχρονη κόρη που τη μεγαλώνει σχεδόν μόνος του. Η Λία είναι δικαστής , στα σαρανταπέντε της, αφιερωμένη στην καριέρα της , με φήμη εξαιρετικά αυστηρής και άτεγκτης, δικαστικής λειτουργού, και μόνη. Οι δυό τους έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων, τηρώντας πάντοτε, ωστόσο το αυστηρό πρωτόκολλο του συγκεκριμένου χώρου που απαιτεί οι δικηγόροι και οι δικαστές να διατηρούν μεταξύ τους σχέσεις τυπικά επαγγελματικές.

Από μια παραξενιά της τύχης , εγκλωβίζονται για μερικές ώρες στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης έπειτα από έκρηξη βόμβας. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν οδηγούν σε ένα σταδιακό ξεγύμνωμα ψυχής, μια αποκάλυψη των προσωπείων που κατασκευάζουν οι άνθρωποι για να επιβιώσουν μέσα στις κοινωνικές και οικογενειακές συμβάσεις . Ένας παράξενος έρωτας αρχίζει να γεννιέται, χωρίς κανένας από τους δύο να έχει προσπαθήσει για αυτά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΡΩΝΑ

Η Μαρία Τσιρωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή τυο ΑΠΘ Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας,και Κοινωνιολογίας  Δικαίου του ΑΠΘ, καθώς και Μουσικές Σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Υπηρέτησε τη δικηγορία επί σειρά ετών. Την εγκατέλειψε για να αφιερωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή, την επιμέλεια κειμένων και τη διδασκαλία, αντικείμενα με τα οποία ασχολείται μέχρι σήμερα.

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

Εργα της κυκλοφορούν

Η μεγαλύτερη νύχτα-μυθιστόρημα (εκδ Λιβάνη)

Το δάγκωμα του φιδιού (εκδ Λιβάνη)

Το μουσικό μου κουτί –μυθιστόρημα εκδ νησίδες

Μικρό νυχτερινό –νουβέλα (εκδ Νησίδες) Variations -3+1 παραλλαγές στο ίδιο θέμα διηγήματα εκδ Νησίδες

Η νουβέλα Μικρό Νυχτερινό κυκλοφόρησε στα αγγλικά με τίτλο Nocturne –a Christmans story  (Amazon story)