Κοντογάννη Μαγδαληνή: Η Παραγωγή στην Βουλή

Ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει: Η Ελλάδα επιζεί μέσα από ατομικές περιπτώσεις που κάνουν θαύματα. Το κράτος σταθερά υπολειτουργεί. Αν είναι να λάμψει η Ελλάδα, θα το κάνει μέσα από μεμονωμένους ήρωες, που γίνονται παρανάλωμα πέρα από προσδοκία.

Από το 2013 που οργανωθήκαμε καλύτερα με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής, καταλάβαμε ότι μόνο αν είμαστε ενωμένοι όλοι οι κτηνοτρόφοι μπορεί ίσως να πετύχουμε κάτι. Καταλάβαμε ότι πρέπει να φθάσουμε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ΕΜΕΙΣ με δικούς μας ανθρώπους που ξέρουν να παράγουν με την δουλειά τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, γιατί φαίνεται σαν να μισιέται η παραγωγή, οι παραγωγοί, αλλά και ο τρόπος ζωής μας, ο τρόπος ζωής των παραγωγών, των αγροτών. Πρέπει, οι παραγωγοί πραγματικού πλούτου, να ξαναγίνουμε κύριοι της ζωής μας και του πολιτισμού μας.

Τα πάντα προέρχονται (ή πρέπει να προέρχονται) από τον άνθρωπο, από τον πολίτη. Απλά όταν υπάρχει μια οργάνωση, ένα σύστημα, μια δομή, ο κάθε πολίτης δίνει απειροελάχιστη από την ισχύ του, και λόγω της οργάνωσης, η δομή φαίνεται τεράστια και δυνατή. Όταν δεν υπάρχει οργάνωση, τότε δεν υπάρχει στην ουσία δομή, αλλά απλά ένας ελκυστικός τίτλος, χωρίς ουσία, χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής, χωρίς συλλογικές αποφάσεις και χωρίς διαδικασίες ελέγχου, καταγραφής πρακτικών και απόδοσης ευθυνών.

Επέλεξα, μετά από συζήτηση με πολλούς συνεργάτες παραγωγούς, φίλους και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, να προσφέρω την ενεργητικότητά μου εκεί που θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις συμμετοχής των παραγωγών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, από να συνεχίσω να διαμαρτύρομαι αναποτελεσματικά. Επέλεξα να ζητήσω από όλους σας, όλους εμάς που θέλουμε να ξαναδούμε την παραγωγή να είναι στις προτεραιότητες της χώρας μας, να συστρατευτούμε δυναμικά.

Στα πιο παραγωγικά και δυναμικά μου χρόνια, αποφάσισα να πράξω ότι κάθε νοικοκύρης και νοικοκυρά θα έκανε, να συμμετέχω στις εκλογές της 7-7-2019, φιλοδοξώντας, με την στήριξή σας, να προωθήσουμε την παραγωγή στην Βουλή. Έχουμε τιμωρηθεί αρκετά με την μη ανάμιξή μας στα κοινά, και με το να αφήνουμε άλλους να μας εκπροσωπούν … Θέλουμε, εμείς οι παραγωγοί, να είμαστε μέσα στο «γήπεδο» και να αγωνιζόμαστε … και με την συνεργασία όλων των συμπολιτών θα το πετύχουμε. Είμαστε αγωνιστές …

Άλλωστε το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα του Συνεργατισμού, που πέρυσι την γιορτάσαμε στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής με σύνθημα «Βιώσιμες κοινωνίες με συνεργασία» και φέτος την Παρασκευή, 5-7-2019, στις 21.00, με σύνθημα «Συνεργατισμός για αξιοπρεπή εργασία». Και εμείς λοιπόν, οι παραγωγοί πραγματικού πλούτου εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια. Μένει να το δηλώσουμε και να το εξασφαλίσουμε, και με την συμμετοχή και με την ψήφο μας, στις 7-7-2019.