Δώρα Αυγέρη: Επιστολές Καραμανλή : η τρανή απόδειξη της υποκρισίας Μητσοτάκη στο μακεδονικό

Για υποκριτική στάση στο μακεδονικό κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «studio Open» και τους δημοσιογράφους Αλεξία Τασούλη και Βασίλη Τσεκούρα.

Όπως τόνισε «οι έξι επιστολές Καραμανλή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους και προς Ευρωπαίους ηγέτες, τον Απρίλιο του 2005, ενισχύουν το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αντίδραση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη  στη συμφωνία των Πρεσπών είναι άκρως υποκριτική και προσχηματική. «Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη ως “εθνικός ηγέτης  για να μας κάνει να ξεχάσουμε τι οικονομία παρέδωσε μετά τη διακυβέρνησή του και να μας επιβάλει μία αντίληψη για το ό, τι οι χειρισμοί του στο μακεδονικό αρχίζουν και τελειώνουν στο Βουκουρέστι το 2008. Παρέκαμψε το 2005 και “ξέχασε” τις επιστολές, με τις οποίες δέχτηκε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια» για το εξωτερικό και διατήρηση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για το εσωτερικό της γειτονικής χώρας.  

Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις και τις εκλογές της Κυριακής, υπογράμμισε ότι μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ψαλιδίζεται η διαφορά και ότι κάλπη θα κυοφορήσει ανατροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ. 
https://www.youtube.com/watch?v=ZnYaeoE8IZI