Με εντολή Ζέρβα «ξήλωσαν» το καράβι από το δημαρχείο

Τέλος το «καραβάκι των προσφύγων» από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά από απόφαση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Εργάτες του δήμου ανέλαβαν από το πρωί το «ξήλωμα» του μεγάλου ξύλινου καραβιού από τον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης μετά από σχετική εντολή του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Κ. Ζέρβας προχώρησε σε αυτή την κίνηση για λόγους αισθητικής. Το καράβι θα αποθηκευτεί για λίγο χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί ο νέος χώρος που θα τοποθετηθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι το ξύλινο καράβι κατασκευάστηκε το 2016 για τον Χριστουγεννιάτικο Στολισμό της πλατείας Αριστοτέλους και την επόμενη χρονιά μεταφέρθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Δημιουργός ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Απόστολος Βέττας. Για το σκαρί ο καθηγητής είχε αναφέρει ότι είναι μια διαφορετική ερμηνεία της φάτνης και δεν συμβολίζει μόνο την Παναγία που κρατάει τον νεογέννητο Χριστό, αλλά και «κάθε γυναίκα που στα σωθικά ενός πλοίου έχει γεννήσει ένα παιδί».

ΠΗΓΗ:
http://www.thessnews.gr/