Συνάντηση στη Βουλή του Λευτέρη Αβραμάκη με Σερραίους μαθητές-μέλη της Βουλής των Εφήβων

Στα πλαίσια των συνεδριάσεων της Βουλής των Εφήβων, 300 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από όλη τη χώρα συναντήθηκαν στην Αθήνα στο κτίριο της Βουλής το διάστημα  2 έως 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Από το Νομό Σερρών συμμετείχαν στη Βουλή των Εφήβων πέντε μαθητές τους οποίους συνάντησε την Πέμπτη, 5.9.2019 στο εντευκτήριο της Βουλής, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης . Οι μαθητές και ο Βουλευτής συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα δημοκρατίας, παιδείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι έφηβοι Βουλευτές αναφέρθηκανστις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις και τα εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πρόκειται για τους :

  • Ερμοφίλη Καραστεργίου, από το 2ο Γενικό Λύκειο Σερρών,
  • Ζωή Καλιγκά, από το Γενικό Λύκειο Σιδηροκάστρου ‘Παλατίδειο’ Σερρών,
  • Χρήστος Μαυρουδής, από το Γενικό Λύκειο Βυρώνειας Σερρών,
  • Σοφία – Ελένη Σάκαλη, από το Γενικό Λύκειο Πεντάπολης Σερρών,
  • Βασιλική Παλητζήκα, από το 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών.

O Λευτέρης Αβραμάκης συνεχάρη τους μαθητές για την συμμετοχή τους στις διαδικασίες της Βουλής των Εφήβων, τους προέτρεψε να ενδιαφέρονται για τα κοινά και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά αποκτούν τα αναγκαία εφόδια και εξελίσσονται σε υπεύθυνους πολίτες. Κάλεσε τους νεαρούς Βουλευτές των Εφήβων να διατυπώσουν προτάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία του Νομού Σερρών και να τις υποβάλλουν τόσο στον ίδιο όσο και στο σύνολο των φορέων στους Δήμους και την Περιφέρεια.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε: «Ο τρόπος που οι έφηβοι βλέπουν τον κόσμο και την κοινωνία είναι μοναδικός. Εντοπίζουν εξαιρετικά τα προβλήματα και έχουν την θέληση να προσπαθήσουν να τα λύσουν. Οι εκπρόσωποι του Νομού Σερρών στη Βουλή των Εφήβων είναι η απόδειξη ότι η δημόσια παιδεία στη χώρα μας ανταποκρίνεται πλήρως στην πιο δύσκολη ίσως αποστολή της, να διαμορφώσει υπεύθυνους, ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες. Η Βουλή των Εφήβων είναι μια θεσμική κατάκτηση της Μεταπολίτευσης που μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, να αναβαθμιστεί και να φέρει ακόμα πιο κοντά τους νέους με τους δημοκρατικούς θεσμούς».