Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση πολιτεύεται με επικοινωνιακούς όρους, νομοθετεί υπέρ των ισχυρών και σε βάρος των πολλών και αδύναμων»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, συμμετείχε στην εκπομπή Επί του Πιεστηρίου με τον Μάκη Κουρή και τον Βαγγέλη Σιαδήμα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontraτην Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου. Στις τοποθετήσεις του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η μη αναγραφή του θρησκεύματος στα πιστοποιητικά εκπαίδευσης και τους τίτλους σπουδών είναι μια εξέλιξη που ανταποκρίνεται στους ευρωπαϊκούς κανόνες περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ερωτηματικά προκύπτουν όχι για την ορθότητα αυτής της απόφασης αλλά για το τι μεσολάβησε μεταξύ των δηλώσεων της Υπουργού ότι η ΝΔ δεν θα υιοθετήσει τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής και δύο ημέρες μετά τις υιοθετεί πανηγυρικά ψέγοντας το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πρόλαβε να νομοθετήσει σχετικά την προεκλογική περίοδο. Είναι μια ακόμα εντυπωσιακή κωλοτούμπα της σημερινής κυβέρνησης. Η μεγαλύτερη όμως κωλοτούμπα της αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών που ενώ θα την ακύρωνε τώρα αγωνιά για την πιστή εφαρμογή της δηλώνοντας ότι θα την τιμήσει. Η ΝΔ δεν μπορεί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα για τεχνικές αποφυγής του πολιτικού κόστους. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του σε όλη την τετραετία δεν έβαλαν πότε σε ζυγαριά το εθνικό συμφέρον με το πολιτικό κόστος. Η ΝΔ είναι αυτή που έχει αποδείξει διαχρονικά ότι ζυγίζει το πολιτικό κόστος και στις αποφάσεις της υπερτερεί μόνιμα το κομματικό συμφέρον ακόμα και όταν αυτό έρχεται σε αντίθεση με το εθνικό συμφέρον.».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκάθαρες προτεραιότητες στην πολιτική της με άξονα κυρίως την προστασία των πιο αδύναμων και την εξασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για όλους. Σήμερα η ΝΔ υιοθετεί ταχύτατα τις επιθυμίες των λίγων και ισχυρών, νομοθετεί μεροληπτώντας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και καθυστερεί σε ότι έχει σχέση με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Η κυβέρνηση του Τσίπρα αποκατέστησε μεγάλο μέρος των εργασιακών δικαιωμάτων, αύξησε τον κατώτατο μισθό, μείωσε για περισσότερο από δέκα μονάδες την ανεργία και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ότι αφορά την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με σειρά παρεμβάσεων. Η ΝΔ σπεύδει να αποδυναμώσει και πάλι το πλαίσιο των εργασιακών δικαιωμάτων, κινείται στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των απολύσεων, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους κλείνοντας το μάτι στους παραβάτες και αδιαφορώντας για την προστασία των εργαζομένων. ».

Σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis, ο Βουλευτής Σερρών τόνισε: «Η υπερκοστολόγηση φαρμάκων από το 2007 και μετά είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να το αρνείται κανείς. Η υπόθεση της αγοράς φαρμάκων από το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ένα σκάνδαλο που έχει σαφέστατα βαριές πολιτικές ευθύνες. Η ΝΔ αρνείται αυτές τις ευθύνες και μιλάει για σκευωρίες. Αν όντως πιστεύουν ότι είναι σκευωρία να κινηθούν σε βάρος του ίδιου του Τσίπρα. Τα υπόλοιπα όλα όσα κάνουν είναι διαχείριση εσωτερικών τους θεμάτων και ισορροπιών, επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων που καμία απάντηση δεν δίνουν στο μείζον ερώτημα. Είναι ή όχι σκάνδαλο οι υπερκοστολογήσεις; Είναι ή όχι διαχρονικό πολιτικό σκάνδαλο; Η ΝΔ ακριβώς για να αποφύγει τις ευθύνες των δικών της κυβερνήσεων στήνει μια παράσταση για να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο. Αυτή η τακτική είναι ενάντια σε κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος».