Στα «κόκκινα» ο κίνδυνος ζημίας του Δημοσίου με «κόκκινα» δάνεια και του Νόμου Κατσέλη! Μαζικό εξώδικο στις τράπεζες ετοιμάζουν Βορειοελλαδίτες δανειολήπτες!

Ακόμα και δάνεια με προσημείωση ακινήτων που προστατεύονται βάσει νόμου Κατσέλη τιτλοποιούνται σωρηδόν ως επενδυτικό προϊόν και μεταβιβάζονται ως… «λευκές επιταγές» με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου, στα funds ή σε εταιρείες ειδικού σκοπού που έχουν συστήσει τράπεζες και funds!

Τα παραπάνω έφερε στο φως το Radio North 98 και η εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή κατά την οποία, ο Νομικός Εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος κ. Νίκος Καραγιαννακίδης αποκάλυψε πως ο Σύλλογος με τη συμμετοχή 60 περίπου δανειοληπτών, ετοιμάζει μαζικό εξώδικο προς τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να εξαναγκαστούν να γνωστοποιούν το ύψους τους χρέους κάθε δανειολήπτη που τιτλοποιείται!

«Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να βρεθεί το Ελληνικό Δημόσιο να εγγυάται και να αποπληρώνει στους νέους ιδιοκτήτες των δανείων, ποσά τα οποία έχουν στην πραγματικότητα ήδη “κουρευτεί” από το Νόμο Κατσέλη -που κακώς καταργήθηκε- μεταβιβάζοντας ένα χρέος που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραγιαννακίδης. «Πως τιτλοποιείς ένα δάνειο που έχει διαμορφωθεί αλλιώς βάσει του νόμου Κατσέλη, ή για τη διαμόρφωσή του εκκρεμεί δικαστική απόφαση; Πραγματικά είμαι περίεργος, ποιος θα υπογράψει τέτοιες εγγυήσεις για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να γνωρίζει το ποσό που τιτλοποιείται και με κίνδυνο να βρεθεί υπόλογος για τη ζημία του Δημοσίου; Και πόσο φερέγγυα είναι η αξιολόγηση των δανείων από μια ιδιωτική εταιρεία; Δεν μπορεί να γίνει πλήρης νομικός έλεγχος σ` αυτή τη διαδικασία. Και ο μόνος σίγουρος κερδισμένος είναι το fund και η τραπεζα.»

Ο κ. Καραγιαννακίδης τόνισε μεταξύ άλλων, πως η διαδικασία μεταβίβασης των ελληνικών τραπεζών στα ξένα funds το 2015 από την κυβέρνηση Τσίπρα, αποτελεί… την μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία της ανθρωπότητας: «Για 4,5 δισεκατομμύρια, ξεπουλήθηκε ένα ενεργητικό ύψους 350-400 δισεκατομμυρίων! Ο δε αντικαπιταλιστής Αλέξης Τσίπρας δια του υπουργού κ. Τσακαλώτου συμφώνησε το 2015 να μπορούν οι τράπεζες να ξεπουλήσουν τα “κόκκινα δάνεια” όσο θέλουν, όπου θέλουν με ελεύθερη διαπραγμάτευση με το νόμο 4354/2015, τον πρώτο του είδους στην Ε.Ε. και παγκόσμια! Είναι τα προπαιτούμενα του 2015 της περιόδου Τσίπρα-Βαρουφάκη, που εφαρμόζονται τώρα! Ο λογαριασμός στον ιδιωτικό τομέα για τα πεπραγμένα του 2015, μόλις τώρα έφτασε.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: https://www.youtube.com/watch?v=rxuzoydR4Wk