Λευτέρης Αβραμάκης: «Οι πρωτοβουλίες των Σερραίων και η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και το μέλλον του Νομού μας»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους του Νομού Σερρών το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου σε εκδηλώσεις που παρευρέθηκε.

Ο Βουλευτής συμμετείχε στην τελετή αγιασμού του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Σερρών, «Η Ηλιαχτίδα», όπου δεν έλειψαν τα θετικά σχόλια για τις πολλές θετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υποστήριξη και ενίσχυση ιδίως των εκπαιδευτικών δομών που απευθύνονται σε παιδιά ΑμεΑ. «Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η πολιτική που αναπτύχθηκε τα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανατρέπεται και οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή πραγματοποιούνται. Παρά τις καθυστερήσεις η δημόσια εκπαίδευση των παιδιών ΑμεΑ ενισχύεται», δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό του Συλλόγου και εφόσον του ζητηθεί θα παρέμβει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την επίλυση ζητημάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε ότι αφορά τόσο τα παιδιά με αυτισμό όσο και γενικότερα στα ζητήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, επισκέφτηκε, το Ροδολίβος με αφορμή την γιορτή Αμπέλου και κρασιού «Κουρήτος». Σε δηλώσεις του, τόνισε «Η γιορτή Αμπέλου και κρασιού Κουρήτος που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ροδολίβος γίνεται όλο και καλύτερη. Αποτελεί ένα γεγονός που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία και είναι μια από εκείνες τις πρωτοβουλίες των Σερραίων που πρέπει να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον πολλών περισσότερων. Η δουλειά που γίνεται από τους διοργανωτές είναι εξαιρετική και οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη γιορτή, να την διαφημίσουμε και να την προωθήσουμε. Τέτοιες προσπάθειες εξωστρέφειας δείχνουν το δρόμο που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε την ανάπτυξη και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το Νομό μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και τους κατοίκους του Ροδολίβους που δημιούργησαν έναν θεσμό στο Νομό Σερρών.»

Επιπρόσθετα, ο Λευτέρης Αβραμάκης συμμετείχε και στην εκδήλωση αδερφοποίησης της Τοπικής Διοίκησης Σερρών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA)με την αντίστοιχη Διοίκηση της Λευκωσίας. Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής τόνισε «Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι μια πρωτοβουλία όπου συμμετέχει και ο Νομός Σερρών μέσω της τοπικής διοίκησης. Με αφορμή τη σημερινή αδερφοποίηση της Τοπικής Διοίκησης με την αντίστοιχη της Λευκωσίας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους αστυνομικούς υπαλλήλους που εργάζονται καθημερινά για την δική μας ασφάλεια. Ο Νομός Σερρών έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες που θα φέρουν την πόλη μας πιο κοντά με άλλες πόλεις. Χρειαζόμαστε πρωτοβουλίες που θα κάνουν γνωστό το Νομό μας και θα διαμορφώσουν μια νέα εικόνα για τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας».

Τέλος, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Μονόβρυση Σερρών. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εκδηλώσεων υποστήριξε ότι: «Στο Νομό Σερρών είναι πολλοί οι κάτοικοι που κατάγονται από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη. Ήρθαν πρόσφυγες και στέριωσαν στη φιλόξενη αυτή γη, πρόκοψαν και διαμόρφωσαν το σύγχρονο πολιτισμό των Σερραίων σε αρμονία με τις υπόλοιπες πολιτιστικές ομάδες του Νομού μας. Δεν ξέχασαν και δεν ξεχνούμε την Μικρασιατική Καταστροφή. Θυμόμαστε, τιμούμε και ακόμα και σήμερα παίρνουμε μαθήματα από εκείνες τις στιγμές της ιστορίας και όσα ακολούθησαν μέχρι και σήμερα, έναν αιώνα μετά».