Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση Λιμενικού, ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας – Κατασχέθηκαν εκατοντάδες μαϊμού προϊόντα

Ελέγχους για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν την Κυριακή, στελέχη του Κεντρική Λιμεναρχείου, σε σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία Θεσ/νίκης και την ΕΛ.ΑΣ., ως μικτό κλιμάκιο του ΣΥΚΕΑΑΠ.

Στο πλαίσιο αυτό , προέβησαν στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών υπηκόων, οι οποίοι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση προϊόντα παρεμπορίου άνευ αδείας. Συνολικά κατασχέθηκαν 859 προϊόντα παρεμπορίου, εννέα κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 401,00€ ευρώ, ως ποσό προερχόμενο από την πώληση προϊόντων παρεμπορίου.

Οι συλληφθέντες πρόκειται προσαχθούν σήμερα 11-11-2019 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.-

Παράλληλα από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών  και στοχευμένων ελέγχων, συνελήφθησαν από στελέχη Γρ. Ασφάλειας Υπηρεσίας του Λιμεναρχείου, έξι αλλοδαποί για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

 Συνολικά κατασχέθηκαν 4.381 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 61 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50 γρ. έκαστη. Επίσης κατασχέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 221,80€, ως ποσό προερχόμενο από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων θα προσδιορισθεί από το Γ΄ Τελωνείο ΕΦΚ Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ:
http://www.thestival.gr/