Βρούτσης για κορωνοϊό: Θα υπάρξουν μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Το ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων λόγω του νέου κορωνοϊού γνωστοποίηση ο υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάνης Βρούτσης.

«Ολα θέλουν μια σχέση, μια ζυγαριά που θα τα έχει όλα. Ετοιμάζουμε μια απόφαση στο Υπουργείο Εργασίας», απάντησε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τη στήριξη των εργαζομένων που θα κληθούν, λόγω κορωνοϊού, να μην εργαστούν επί εβδομάδες, στο πλαίσιο τήρησης των προληπτικών μέτρων για την μη εξάπλωση της νόσου.

«Η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, θα κοστίσει σε ζημία στις επιχειρήσεις και σε θέσεις εργασίας, δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης κάλυψη από την πλευρά του Κράτους και διότι δεν μιλούμε για ένα γεγονός σε μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά ευρύτερα στην χώρα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας προκάλεσε την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα ο δήμαρχος Πατρέων, κ. Πελετίδης τόνισε πως η πόλη του θα συμμορφωθεί με την απόφαση, ωστόσο έριξε στο τραπέζι θέμα αποζημιώσεων τόσο σε καταστηματάρχες, όσο και καρναβαλιστές από την κυβέρνηση.


Πηγή: iefimerida.gr