Ακαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους από το ναυάγιο φορτηγού πλοίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 Απρ 2014 - 13:38

Τελευταία Ενημέρωση: 19:46

Ακαρπες παραμένουν μέχρι τώρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Παλαιοχώρας Κρήτης σε διεθνή ύδατα, για τον εντοπισμό των τριών μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ag-Marina» με σημαία Τόνγκο, που βυθίστηκε τα ξημερώματα λόγω εισροής υδάτων, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Πρόκειται για τον καπετάνιο του πλοίου, τον μηχανοδηγό και τον ηλεκτρολόγο.

Στο πλοίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος, που διασώθηκαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του λιμενικού στα Χανιά και από εκεί, στο νοσοκομείο της πόλης για προληπτικές εξετάσεις. Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο, τον Α μηχανικό, τον ναύκληρο και ένα μάγειρα.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι διασωθέντες, το πλοίο ήταν φορτωμένο με 6 φορτηγά οχήματα που μετέφεραν τσιγάρα και είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, με προορισμό το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν το πλοίο είχε και κάποιο ενδιάμεσο σταθμό στο δρομολόγιό του.

 

Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος της Frontex.

 

Δείτε επίσης: Βύθιση φορτηγού πλοίου 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης. Αγνοούνται τρεις άνθρωποι, μέλη του πληρώματος