Αντιδράσεις για την αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος στη Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 15 Μαΐ 2014 - 18:15

Τελευταία Ενημέρωση: 18:15

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόθεση του δήμου Μελβούρνης να απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα στο κέντρο της πόλης, από το 2016.

Την πρόταση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Ρίτσαρντ Φόστερ, ο οποίος σημείωσε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε ήδη πειραματικά σε έξι από τους πολλούς πεζόδρομους της πόλης και αποδείχθηκε επιτυχημένο.

Μαζί του φέρεται να συμφωνεί και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, αλλά διαφωνεί ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντένις Νάπθαϊν και πολλοί δημότες. «Δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό» δήλωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός ενώ τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά. «Η Μελβούρνη είναι πρώτη στην κατανάλωση ναρκωτικών και ειδικά στο «ice», γίνεται κατάχρηση αλκοόλ και οι Αρχές νοιάζονται μόνο για το τσιγάρο, που είναι και νόμιμο» γράφει ένας δημότης στο Facebook.

 

O δήμος θέλει η πόλη να είναι μια από τις πρώτες στον κόσμο που απαγορεύουν εντελώς το τσιγάρο. Σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους.O κος Φόστερ είπε πως αν τελικά το μέτρο εφαρμοστεί, τότε θα οριστούν συγκεκριμένες περιοχές εντός του κέντρου της πόλης στις οποίες οι καπνιστές θα μπορούν να καπνίσουν.

Για να περάσει το μέτρο αυτό ωστόσο, θα πρέπει να ψηφιστεί από τους έξι εκ των έντεκα δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο της Μελβούρνης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ