Για δημιουργία 550.000 νέων θέσεων εργασίας μέχρι το 2018 μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 15 Μαΐ 2014 - 18:09

Τελευταία Ενημέρωση: 18:09

«Αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες. Αυτές τις αδικίες θα τις αποκαταστήσουμε» δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτά τα δύο χρόνια αποτρέψαμε τη μεγάλη καταστροφή που ερχόταν» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε ότι «δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Δεν υπάρχει άλλο προς τα κάτω, μόνο προς τα πάνω υπάρχει πλέον».

«Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ανάπτυξη και μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει 10 μονάδες η ανεργία», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Την προσεχή Τρίτη ο κ. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. «Μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο που είχε πριν από την κρίση, αλλά όχι με δανεικά, με ανάπτυξη και εξωστρέφεια» είπε.

«Κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω», διαμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γεμίσει η χώρα από λαθρομετανάστες»

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μόνο μέσα στην κρίση έχει λόγο ύπαρξης και δεν ξέρει τι θέλει και τι λέει.

«Ποτέ στην Ελλάδα ένα κόμμα δεν έχει διαψευστεί τόσο πολύ σε τόσο πολλά όσο ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γεμίσει η χώρα από λαθρομετανάστες. Υπερασπίζεται υπόπτους για παράνομη δράση και πιέζει να αποφυλακιστούν».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ από τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και είπε ότι ήρθε η ώρα να επιτραπούν, επιτέλους, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη συμπρωτεύουσα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «στόχος μας είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη η μεγάλη εμπορική έξοδος της βαλκανικής και ευρωπαϊκής ενδοχώρας σε ολόκληρο τον κόσμο».