Το πρώτο βιβλίο για το χαμένο Boeing κάνει λόγο για συγκάλυψη

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 Μαΐ 2014 - 09:41

Τελευταία Ενημέρωση: 09:41

Τη Δευτέρα κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, η οποία χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.

Το βιβλίο με τίτλο Flight MH370-The Mystery έγραψε ο δημοσιογράφος Νάιτζελ Κόθορν.

Επικαλούμενος ανώνυμες πηγές γράφει ότι στη δημοσιότητα δόθηκαν ψευδείς πληροφορίες ώστε να επικεντρωθεί σε λάθος σημείο η έρευνα για το Boeing 747, αναφέρει η αυστραλιανή εφημερίδα The Sun Herald.

Το βιβλίο, το οποίο θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο New South Books του Σίδνεϊ, επικαλείται έναν ισχυρισμό του Νεοζηλανδού Μάικ Μακέι, ο οποίος είπε ότι είδε ένα φλεγόμενο αεροπλάνο από την εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην οποία εργαζόταν στον Κόλπο της Ταϊλάνδης στις 8 Μαρτίου, την ημέρα της εξαφάνισης του αεροσκάφους.

Ο Κόθορν συνδέει το γεγονός αυτό με τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ- Ταϊλάνδης που διεξάγονταν στην περιοχή την εποχή εκείνη.

Ο συγγραφέας επισημαίνει ότι αν η πτήση MH370 είχε καταρριφθεί κατά λάθος στη διάρκεια γυμνασίων με πραγματικά πυρά, «οι εμπλεκόμενοι θα είχαν κάθε λόγο να κρατήσουν τη σιωπή τους για το συμβάν».

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι αν βρεθεί το μαύρο κουτί του Μπόινγκ, τότε αυτό ενδέχεται να είναι πλαστό, τοποθετημένο από αυτούς που σχεδίασαν τη συγκάλυψη του δυστυχήματος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ