Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 Μαΐ 2014 - 07:54

Τελευταία Ενημέρωση: 07:54

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον την «ηθική και πολιτική νομιμοποίηση», ζητώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών «ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα».

 

«Το εκλογικό αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς. Η ΝΔ χάνει 7 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ 5 μονάδες. Αν είχαν διεξαχθεί εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69. Με ποια ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί αυτή η κυβέρνηση για το χρέος ή θα εφαρμόσει νέα μέτρα και νέο μνημόνιο;» τόνισε.

 

«Σημαντικό τμήμα των πολιτών έκαναν το μεγάλο βήμα να ξεπεράσουν την τρομοκρατία και να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σημαντικό βήμα για την χειραφέτηση του λαού μας» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας, σημειώνοντας: «Ο λαός μάς έδωσε εντολή να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στην ανάγκη συγκρότησης μιας πλατιάς συνεργασίας για να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές. Η μεγάλη πλειοψηφία που θα πετύχουμε θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας».