Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 Μαΐ 2014 - 11:14

Τελευταία Ενημέρωση: 11:14

Πρόταση για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε μαζί του.

 

Ο κ.Τσίπρας μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου λίγα λεπτά μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

Κατά το πρώτο μέρος της συζήτησης με τον Κάρολο Παπούλια που έγινε παρουσία δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο «πολύ σημαντικό αποτέλεσμα» της κάλπης την Κυριακή, το οποίο κατά τον ίδιο «συνιστά ανατροπή πολιτικού σκηνικού».

 

Ο κ.Τσίπρας μάλιστα σχολίασε εμμέσως τις θέσεις που διατυπώθηκαν από την κυβέρνηση και άλλες πηγές για το επακόλουθο μίας νίκης ΣΥΡΙΖΑ: «κάποιοι τρομοκρατούσαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ, ότι εάν νικήσει με δύο μονάδες διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς. Τελικά κερδίσαμε με τέσσερις» είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά τον ίδιο η έκφραση αυτή της λαϊκής βούλησης μπορεί να δώσει στην Ελλάδα μεγαλύτερη ισχύ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την άνοδο ακραίων θέσεων και ιδεολογιών, για να «απαντήσει» ο κ.Τσίπρας ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες και θα πρέπει «να φτιάξουμε μία καλύτερη Ευρώπη» για να τον αντιμετωπίσουμε.

 

Ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, χαρακτήρισε «ιστορική ανατροπή» τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζει «μεγάλη δυσαρμονία στη βούληση του λαού και τη σημερινή βουλή».

«Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις. Δεν νομιμοποιείται αυτή η βουλή να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει το συντομότερο δυνατό να γίνουν εκλογές» τόνισε.