Ληγμένα τρόφιμα στα ξενοδοχεία των αποστολών Αγγλίας και Ιταλίας, ενόψει Μουντιάλ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 Μαΐ 2014 - 10:03

Τελευταία Ενημέρωση: 10:03

Σοκ για την εικόνα της Βραζιλίας και τους διοργανωτές ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεκάδες κιλά ληγμένων τροφίμων βρήκαν και κατάσχεσαν οι αρχές της χώρας στα ξενοδοχεία των αποστολών της εθνικής Αγγλίας και της Ιταλίας.

 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου υγείας στα ξενοδοχεία που θα μείνουν οι αποστολές των δύο χωρών, βρέθηκαν αρκετά κιλά θαλασσινών, βουτύρου και ζαμπόν τα οποία είχαν λήξει!

Περισσότερα από 50 κιλά τροφής μη κατάλληλης για κατανάλωση κατασχέθηκαν από το ξενοδοχείο «Πορτομπέλο», όπου θα μεταβεί σε λίγες μέρες η εθνική Ιταλίας ενώ άλλα δύο κιλά ληγμένων τροφίμων κατασχέθηκαν από το ξενοδοχείο που έχει κλείσει η Αγγλία, το «Royal Tulip».»Καθαρό» στον έλεγχο ήταν το ξενοδοχείο «Caesar Park» που θα φιλοξενήσει την εθνική Ολλανδίας.

Οι βραζιλιάνικες αρχές έχουν αρχίσει ελέγχους προκειμένου να είναι όλα έτοιμα σε λίγες μέρες που αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται τα παρατράγουδα δεν λείπουν. Μέχρι στιγμής έχουν επισκεφτεί 13 εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, φούρνους, καταστήματα και ξενοδοχεία και έχουν καταγράψει παραβάσεις σε οκτώ από αυτά.

«Συνολικά κατασχέσαμε 218 κιλά ληγμένων τροφίμων», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου υγείας της Βραζιλίας.Τα περισσότερα ληγμένα τρόφιμα, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Mangaratiba», λίγο έξω από το Ρίο, όπου κατασχέθηκαν 2,6 κιλά σολομού, 24 κιλά κρέατος, σάλτσες και τυριά.

Τέλος, οι αρχές τις Βραζιλίας, έχουν ήδη προειδοποιήσει τα ξενοδοχεία της χώρας να μην δίνουν προφυλακτικά στους φιλάθλους, καθώς απαγορεύεται σύμφωνα με έναν κανονισμό.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ