Διαφωνούν με την παραίτηση Κουβέλη τα κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 Μαΐ 2014 - 20:45

Τελευταία Ενημέρωση: 20:45

Δεν συμφώνησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ με την υποβολή παραίτησης του Φώτη Κουβέλη, υπό τη σκιά της καθίζησης της εκλογικής δύναμης του κόμματος.

Οπως αποφασίστηκε στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων, το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αγίου Κωνσταντίνου, μετά την πολύωρη συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν σημαίνοντα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

 

«Σχετικά με την υποβολή παραίτησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, υπογραμμίσθηκε ότι αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκτελεστική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

 

Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι πιθανόν δεν θα παρίσταντο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, ο Φώτης Κουβέλης στη σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησής του, τονίζοντας ότι δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή από την Κυριακή το βράδυ, επειδή θέλησε να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ και υπενθύμισε ότι με τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών παρέπεμπε στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

 

Έτσι ζήτησε να συγκληθεί, το επόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να συζητήσει την παραίτησή του, να αποτιμήσει τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και να προσδιορίσει από εδώ και στο εξής τον προσανατολισμό και κυρίως τις συμμαχίες του κόμματος.