Νέες έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής Μαντλίν

Σε μία θαμνώδη περιοχή κοντά στο τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε, στη νότια Πορτογαλία, επικεντρώνονται οι έρευνες των αρχών αναφορικά με την υπόθεση εξαφάνισης, το 2007, της μικρής Βρετανής Μαντλίν ΜακΚάν. Τη Δευτέρα η αστυνομία σφάγισε την περιοχή, ώστε να διεξάγει νέες έρευνες στις οποίες θα χρησιμοποιήσει ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, αλλά και ανιχνευτές εδάφους.

 

Η περιοχή που σφραγίστηκε έχει έκταση περίπου ίση με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και περιβάλλεται από διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες.

Πάντως, ένας 77χρονος ο οποίος κατοικεί κοντά στην περιοχή τα τελευταία 13 χρόνια χαρακτήρισε «γελοίες» τις νέες έρευνες. «Η αστυνομία έχει έρθει εδώ και στο παρελθόν. Όλοι βοηθήσαμε στις έρευνες στην περιοχή τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν. Βγάζω τον σκύλο μου βόλτα εδώ καθημερινά και κανέναν δεν είδα να σκάβει τρύπες» είπε στο BBC, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι οι έρευνες που διήρκεσαν επτά χρόνια οδεύουν προς μία «ουσιαστική φάση επιχειρησιακής δραστηριότητας».

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζε η οικογένειά της στην Πράια ντα Λουζ τον Μάιο του 2007 ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους σε γειτονικό εστιατόριο. Παρά την παγκόσμια έκταση που προσέλαβε η υπόθεση, η τύχη της Μαντλίν παραμένει άγνωστη.

Στα τέλη Απριλίου η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το κορίτσι μπορεί να έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από παιδόφιλο, θύματα του οποίου ήταν κορίτσια από τη Βρετανία. 

Στο πλαίσιο αυτό, η βρετανική και η πορτογαλική αστυνομία ερευνούν μια σειρά από ανάλογες υποθέσεις με θύματα παιδιά που ταξίδεψαν από την Βρετανία στην Πορτογαλία από το 2004 μέχρι το 2010.