Ο Σόιμπλε διωργανώνει πάρτυ για τον Στουρνάρα

Υπό τις νότες της Ελένης Καραΐνδρου και του λυράρη Σωκράτη Σινόπουλου, καθώς και τη φωνή της Σαββίνας Γιαννάτου θα υποδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στις 11 Ιουνίου στο Βερολίνο.

 

«Τον τελευταίο καιρό, όποτε γινόταν λόγος για την Ελλάδα είχε να κάνει με οικονομικές υποθέσεις και μεταρρυθμίσεις. Η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, ωστόσο έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Για αυτό το δρόμο που έχει διανύσει Ελλάδα προς ένα καλύτερο μέλλον και οι ευρωπαίοι εταίροι της θα συνεχίσουν να την υποστηρίζουν», αναφέρει η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου, που διοργανώνει την εκδήλωση.

 

«Ποιος πέρα από τα σημερινά προβλήματα δεν έχει δει τις ιστορικές και ιδεςολογικές διαστάσεις της Ελλάδας που ανά πάσα στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία στη Φιλοσοφία, την Τέχνη και τη Μουσική. Γνωρίστε τον Έλληνα εταίρο μας στην Ευρώπη από τη μουσική του πλευρά. Διαθέστε λίγες ώρες για να μαγευτείτε από τους πρέσβεις της ελληνικής μουσικής: τη Σαββίνα Γιαννάτου, η οποία φιλοτεχνεί ένα γεμάτο ήχο ποιητικό πορτρέτο της χώρας της, από τον Σωκράτη Σινόπουλο, ο οποίος με πυξίδα τη λύρα του σας ταξιδεύει μέσα στους αιώνες της ελληνικής μουσικής και την Ελένη Καραΐνδρου, τη μεγάλη κυρία της ελληνικής κινηματογραφικήςμουσικής, η οποία θα παρουσιάσει συνοδεία των μουσικών της σε γερμανική πρώτη εκτέλεση αποσπάσματα από το μουσικό έπος της “Μηδεία”. Έτσι ηχεί η Ελλάδα!», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

 

Οπως αναφέρει το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) θα συνομιλήσουν ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Έλληνας ομόλογός του, Γιάννης Στουρνάρας.

Στις 17.30 ακολουθεί η Σαββίνα Γιαννάτου και στη συνέχεια το κουαρτέτο του λυράρη Σωκράτη Σινόπουλο θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του, στις 17.55. Στις 18.30 θα ακολουθήσει μία ακόμη συζήτηση με την Ελένη Καραΐνδρου και τον Σωκράτη Σινόπουλο και η εκδήλωση θα κλείσει με αποσπάσματα από τη «Μηδεία» της σπουδαίας Ελληνίδας συνθέτριας.

Η μουσική αυτή βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Έτσι ηχεί η Ευρώπη», η οποία διοργανώνεται λίγο πριν από το τέλος της προεδρίας μιας χώρας, με αντιπροσωπευτικές της μουσικές. Είναι η τρίτη στη σειρά και οι χώρες που φιλοξενήθηκαν μέχρι τώρα ήταν η Εσθονία και η Λετονία, προκάτοχες της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προεδρία.