ΚΕΔΕ: Να χρηματοδοτηθούν και από το κοινωνικό μέρισμα οι παιδικοί σταθμοί

Τη χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και μέσω του κοινωνικού μερίσματος προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι αναγκαίοι πόροι πρότεινε η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) στον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τρίτη.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ τόνισε πως δεδομένου ότι η κρίση συνεχίζεται και εντείνεται, η διασφάλιση της χρηματοδότησης και της απρόσκοπτης λειτουργίας των κοινωνικών δομών των δήμων και ειδικότερα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ είναι άκρως απαραίτητη, καθώς και φέτος αναμένεται να είναι αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις δομές αυτές.

Επίσης, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον κ. Κεγκέρογλου, η χρηματοδότηση των παραπάνω δομών για την περίοδο 2014-2015 να είναι τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.

Ο κ. Κεγκέρογλου δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες, επισημαίνοντας παράλληλα τις δυσκολίες για την εξοικονόμηση όλου του ποσού χρηματοδότησης, δεδομένου, ότι δεν έχουν ακόμη εγκριθεί τα επιχειρησιακά προγράμματα των περιφερειών της χώρας.

Τέλος, έγινε γνωστό, ότι θα γίνει και νέα συνάντηση για την προώθηση και υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».