Μαντόνα εναντίον Μαρί Λεπέν

Αντιφασιστικές ανησυχίες μετά την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία εξέφρασε η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ, Μαντόνα. Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στην εφαρμογή Instagram «ανέβασε» φωτογραφία δημοσιεύματος για τη νίκη του Εθνικού Μετώπου στις ευρωεκλογές, προκαλώντας τη σαρκαστική αντίδραση του αντιπροέδρου του κόμματος της Μαρίν Λεπέν.

Η Αμερικανίδα που αποτελεί σύμβολο λατρείας για χιλιάδες μουσικόφιλους σε όλο τον πλανήτη, ανήρτησε την Τρίτη στην εφαρμογή κοινοποίησης εικόνων, μια φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Libération με ημερομηνία 26 Μαΐου και τίτλο «Η Γαλλία FN» (Εθνικό Μέτωπο FN).

 

Η φωτογραφία συνοδευόταν από το σχόλιο: «Ρωσία, Ουκρανία, Βενεζουέλα, και τώρα η Γαλλία;!!!» και προσθέτοντας τις ετικέτες «καταπολεμήστε τον φασισμό», «καταπολεμήστε τις διακρίσεις».

 

Ήδη το 2012 η Μαντόνα είχε επιτεθεί στο ακροδεξιό γαλλικό κόμμα, τοποθετώντας μια σβάστικα στο πρόσωπο της προέδρου του κόμματος, Μαρίν Λεπέν, σε ένα βίντεο που παιζόταν ενώ εκείνη ήταν στη σκηνή, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου είχε καταθέσει τότε μήνυση για εξύβριση.

 

Η νέα επίθεση της τραγουδίστριας προκάλεσε αυτήν την φορά τον σαρκασμό του Εθνικού Μετώπου, που συγκέντρωσε το 25% των ψήφων στις ευρωεκλογές.

 

«Και στην πολιτική, η Γιαγιά Γκαγκά έχει πια κουραστεί», «Η Μαντόνα αντιγράφει το Γιανίκ Νοά: περίπλοκο τέλος καριέρας!», έγραψε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

Ο Γιανίκ Νοά, πρώην πρωταθλητής του τένις, σήμερα τραγουδιστής, είχε επίσης επιτεθεί εναντίον του ακροδεξιού κόμματος στο τραγούδι μου «Η οργή μου» που περιλαμβάνεται στο νέο του άλμπουμ με τίτλο Combats Ordinaires.