ΕΚΕΠΥ: Έτοιμο για όλα

“Με τις δυνάμεις που έχουμε και με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που υπάρχουν κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή περίοδο που οι ανάγκες σε διακομιδές θα είναι αυξημένες. Στόχος μας είναι να λειτουργεί πλήρως μια μονάδα υγείας ανά περιοχή” τόνισε στο radio1d.gr η Τζίνα Λεπτοκαρίδου – υπεύθυνη του ΕΚΕΠΥ.

 

Με το ισχύον σύστημα οι οδηγοί των ασθενοφόρων και τα ασθενοφόρα ανήκουν στο ΕΚΑΒ Εκεί κατατίθεται το αίτημα για ασθενοφόρο και από εκεί εξυπηρετούνται τα περιστατικά. Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όλοι ωστόσο σαφώς και θα υπάρχουν καθυστερήσεις και ειδικά όπου δεν υπάρχει επείγον περιστατικό.

“Λαμβάνουμε τα μέτρα μας και προσπαθούμε να έχουμε μονάδες σε κάθε περιοχή και φυσικά όλο τον απαραίτητο στόλο που ενισχύεται τη θερινή περίοδο. Όσο για κάποιες μονάδες εντατικής για παράδειγμα που μπορεί να κλείσει μερικές μέρες για απολύμανση, έχει γίνει προγραμματισμός ώστε να λειτουργεί κάποια άλλη σε γειτονική περιοχή. Αυτός ο προγραμματισμός για το καλοκαίρι έχει γίνει από το Δεκέμβριο. Το προσωπικό των νοσοκομείων γνωρίζει για όλα τα έκτακτα σχέδια π.χ σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς και είναι έτοιμο να τα εφαρμόσει. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στις πραγματικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας” τόνισε η κ Λεπτοκαρίδου.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr