Σουμάχερ: Δύο μήνες χωρίς νέα για την κατάσταση της υγείας του

Έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία φορά που η οικογένεια του Σουμάχερ έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με την υγεία του πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, που τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου.

 

Η σιωπή τους, έχει οδηγήσει τους οπαδούς και τους σχολιαστές να φοβούνται για τα χειρότερα.

Ο Γκάρι Χαρτστέιν, πρώην γιατρός της Φόρμουλα 1, δήλωσε: «Φοβάμαι, και είμαι σχεδόν σίγουρος, πως δε θα έχουμε ξανά καμία καλή είδηση για τον Μίκαελ».
 

Γράφοντας στο μπλογκ του, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον καλό λόγο που η συνοδεία του Μίκαελ, που δικαιολογημένα είναι εξαιρετικά προστατευτικοί μαζί του αλλά και όσον αφορά στην ιδιωτική τους ζωή, δεν έχουν πει στους θαυμαστές του αν έχει συμβεί κάτι καλό στην πορεία της υγείας του».

 

Ο Ρότζερ Μπενουί, ένα σεβαστό μέλος των μέσων ενημέρωσης της Φόρμουλα 1 δήλωσε: «Όλοι πραγματικά ανησυχούν. Το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και η οικογένειά του είναι σιωπηλοί εδώ και εβδομάδες. Γιατί;».

Η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ, εξέδωσε την τελευταία ανακοίνωση για την υγεία του στις 4 Απριλίου, η οποία ανέφερε: «Ο Μίκαελ σημειώνει πρόοδο. Δείχνει στιγμές συνείδησης και αφύπνισης. Είμαστε στο πλευρό του κατά τη διάρκεια του μεγάλου και δύσκολου αγώνα του, μαζί με την ομάδα του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».
 

Η Κεμ έχει επικριθεί από πολλούς για τις λιγοστές πληροφορίες που δίνει στο κοινό σχετικά με την υγεία του Σουμάχερ, ωστόσο όπως ισχυρίζεται η ίδια, είναι αυτό που θα ήθελε ο ίδιος.

 

Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι σε κώμα και δεν μπορεί να αποφασίσει για το τι θα δημοσιεύεται σχετικά με τον ίδιο. Εμείς φυσικά ξέρουμε πως διαχειρίζεται τέτοια πράγματα και προσπαθούμε να τα χειριστούμε προς το συμφέρον του»

 

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, δεν υπήρξαν άλλα νέα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διάστημα σιωπής.

Την Κυριακή συμπληρώνονται 23 εβδομάδες από το ατύχημα που υπέστη ο Σουμάχερ την ώρα που έκανε σκι στο Μεριμπέλ. Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αφύπνισης πριν από 18 εβδομάδες. Η σύζυγός του, Κορίνα, παραμένει στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του.

 

Πηγή: Daily Mail