Προθεσμία σε 15 για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Προθεσμία να απολογηθούν τμηματικά στις 16 και 17 Ιουνίου ζήτησαν και πήραν 15 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής

Προθεσμία να απολογηθούν τμηματικά στις 16 και 17 Ιουνίου ζήτησαν και πήραν 15 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση, τον περυσινό Φεβρουάριο, στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

 

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 22 κάτοικοι, από τους οποίους τέσσερις κρίθηκαν αρχικά προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους. Η ανακρίτρια Πολυγύρου που χειρίζεται τη δικογραφία των Σκουριών, προσέθεσε το τελευταίο διάστημα άλλα δύο άτομα στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Όπως εξηγούν δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση, ο πρώτος κατέστη κατηγορούμενος με βάση γενετικό υλικό που ταυτοποιήθηκε σε καπάκι βεγγαλικού, το οποίο εντοπίστηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ ο δεύτερος επειδή ανάρτησε κείμενο στο διαδίκτυο, με το οποίο επιδοκίμαζε την εμπρηστική ενέργεια.

 

Η ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει σωρεία πράξεων που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Όλοι οι κληθέντες σε απολογία είναι μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης και οι συνήγοροί τους κάνουν λόγο για «φρονηματικές» διώξεις που στοχεύουν στο να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ