Εντολή Πούτιν να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ουκρανία ώστε να μην περνούν άνθρωποι παράνομα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδισθούν οι παράνομες διελεύσεις από τα μεθοριακά φυλάκια αφού το Κίεβο παραδέχθηκε την Πέμπτη πως αποχώρησε από τρία μεθοριακά σημεία διέλευσης τα οποία κατελήφθησαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

 

Η εντολή δίνεται επίσης μια ημέρα αφού ο Πούτιν είχε συνομιλίες με παγκόσμιους ηγέτες στη Γαλλία, όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα του ζήτησε να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και να σταματήσει τις παραδόσεις όπλων και υλικού διαμέσου των συνόρων.

 

Οι ρωσικές μεταναστευτικές αρχές υποστηρίζουν πως σχεδόν 4.000 κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας έχουν ζητήσει άσυλο στη Ρωσία και πως οι ρωσικές μεθοριακές περιοχές αντιμετωπίζουν συρροή προσφύγων.

 

Το Κίεβο διαβεβαιώνει από την πλευρά του πως μαχητές από τη Ρωσία, μερικοί από τους οποίους φθάνουν από την Τσετσενία και την Ινγκουσετία στο ρωσικό Καύκασο, διασχίζουν τακτικά τα σύνορα για να διευρύνουν τις τάξεις των φιλορώσων εξεγερμένων.