Νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Ινδία

Νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού εφήβων αποκαλύφθηκε σε χωριό στο Ούταρ Πραντές της Ινδίας, μόλις μια εβδομάδα μετά τον ομαδικό βιασμό δύο έφηβων εξαδέλφων που βρέθηκαν κρεμασμένες από ένα δέντρο στο κρατίδιο αυτό.

Στο νέο έγκλημα, μια 13χρονη και μια 15χρονη βιάστηκαν την Πέμπτη από τρεις άνδρες στο χωριό Σιγιαπούρ της περιοχής Ιτά, σύμφωνα με τον Σαντζάι Κουμάρ Γιαντέβ, αξιωματικό της αστυνομίας.

 

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η οικογένεια των θυμάτων ανέφερε πως οι δύο έφηβες είχαν φύγει από το σπίτι και πήγαιναν σε έναν κοντινό αλευρόμυλο, όταν οι δράστες τις απήγαγαν, τις πήγαν σε μια δασική περιοχή και τις βίασαν.

 

«Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι τα κορίτσια βιάστηκαν», είπε ο Γιαντέβ και πρόσθεσε πως «οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν».

 

Το χωριό Σιγιαπούρ βρίσκεται 85 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού της περιφέρειας Μπανταούν, όπου βιάστηκαν ομαδικά και βρέθηκαν νεκρές οι δύο εξαδέλφες.

 

Ορισμένοι πολιτικοί επικρίθηκαν έντονα για την απάθεια που επέδειξαν για την υπόθεση. Ο Ακίλες Γιάνταβ, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τους δημοσιογράφους ότι διακατέχονται από προκατάληψη, τονίζοντας πως μια απλή αναζήτηση στο Google θα αποκάλυπτε πως βιασμοί γίνονται σε όλη την Ινδία και όχι μόνο στο δικό του κρατίδιο.

 

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης τον περασμένο Απρίλιο, ο Μουλάγιαμ Σιχ Γιάνταβ, πατέρας του νυν επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης είχε αντιταχθεί στην επιβολή της εσχάτης των ποινών για τους βιαστές, υποστηρίζοντας: «τα αγόρια θα είναι πάντα αγόρια… κάνουν λάθη».