Πολύ απαιτητικά τα θέματα στην Ιστορία και τη Φυσική

«Μάχη με το χρόνο» έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης που διαγωνίστηκαν στη Φυσική αφού ο χρόνος για την επεξεργασία των θεμάτων ήταν ασφυκτικός, ενώ απαιτητικά ήταν τα θέματα στην Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έκρινε ότι τα θέματα στη Φυσική κατεύθυνσης, μάθημα δεύτερης υψηλότερης βαρύτητας για την εισαγωγή σε σχολές θετικών επιστημών και πολυτεχνεία, ήταν σε γενικές γραμμές «αρκετά καλά τόσο από πλευράς στόχευσης ως προς τις γνώσεις που πρέπει να έχουν αποκτήσει οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις σχολές αυτών των κατευθύνσεων, όσο και από πλευράς επιστημονικού ενδιαφέροντος και επιπέδου». Ωστόσο, όπως επισήμανε, ο χρόνος ήταν οριακός για την επεξεργασία των θεμάτων.

 

Σε ό, τι αφορά την Ιστορία, το δεύτερο μάθημα βαρύτητας για τις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου, όπως είναι οι Νομικές και οι Φιλολογίες, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) ανέφερε ότι η διατύπωση ορισμένων θεμάτων είχε προβλήματα. Ενδεικτικά, στο θέμα Α1α ζητούνταν ο ορισμός «Αγροτική μεταρρύθμιση» χωρίς να υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, ενώ ανάλογο πρόβλημα παρουσίαζε και το ερώτημα Α1γ.

 

Ακολουθεί την Πέμπτη η εξέταση των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα υποχρεωτικό για όσους επιθυμούν την εισαγωγή στις σχολές οικονομίας και διοίκησης του 5ου επιστημονικού πεδίου, ενώ από το Σάββατο 21 Ιουνίου θα γίνει η εξέταση και των ειδικών μαθημάτων.