Στείλε SMS υποστήριξης στους πληγέντες της Σερβίας

Εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας με αποστολή… SMS διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα. Στην Ελλάδα η εκστρατεία υλοποιείται (έως τις 19 Ιουνίου) από την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα.

 

Για να υποστηρίξετε τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες της Σερβίας, στείλτε μήνυμα με τη λέξη ΣΕΡΒΙA ή SERBIA στο 54234 (χρέωση 1 ευρώ +ΦΠΑ). Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Μπορείτε να στείλετε όσα μηνύματα θέλετε (ισχύει μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 23:59).

 

Στις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 ετών που έπληξαν τον Μάιο την Κροατία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, στην τελευταία, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από κατολίσθηση και 26 άνθρωποι πέθαναν από φυσικά αίτια στις πλημμυρισμένες περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη σερβική κυβέρνηση.

 

Περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έχουν πληγεί σοβαρά, υποδομές μεταφοράς και διανομής ενέργειας, οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες, σπίτια και καλλιεργήσιμη γη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ