Διαφωνία μεταξύ Α. Λοβέρδου και Κ. Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στα ΑΕΙ

Μικρή παράταση, η οποία δεν θα ξεπερνά τις πέντε ημέρες, δόθηκε τελικώς στο «θρίλερ» της διαθεσιμότητας των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, των οποίων η οκτάμηνη διαθεσιμότητα έληγε την Κυριακή.

Μετά από μπαράζ διαβουλεύσεων μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, με «διαιτητή» το Μέγαρο Μαξίμου, προκρίθηκε η συγκεκριμένη λύση σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η κυβερνητική κρίση που δημιούργησαν οι αντικρουόμενες απόψεις των δύο υπουργών. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δίνεται αυτή η παράταση προκειμένου να ενημερωθεί ο κ. Λοβέρδος για το θέμα.

 

Η ρύθμιση θα έρθει με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή, η οποία και θα δίνει νέα προθεσμία προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις που έχουν καταθέσει για το θέμα τα πανεπιστήμια.

 

Νωρίτερα, είχε δημιουργηθεί εμπλοκή με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ζητά την επανατοποθέτηση 883 εργαζομένων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε ότι ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 600, έχοντας μάλιστα και έτοιμη τη σχετική προκήρυξη και περιμένοντας τη συναίνεση του κ. Λοβέρδου προκειμένου να τη δημοσιοποιήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούσε 500 επαναπροσλήψεις.