Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί αστυνομικοί

Συνεχίζεται η κινητοποίηση των δημοτικών αστυνομικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ένα χρόνο αφότου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οι αστυνομικοί δεν απορροφήθηκαν εξολοκλήρου σε άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα, παρά τις περί αντιθέτου αρχικές διαβεβαιώσεις.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας (ΣΔΑΑ), Απόστολος Κόσσυβας, ο κλάδος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις μέχρι να απορροφηθούν οι 226 αστυνομικοί που έμειναν εκτός, μεταξύ των οποίων οι 58 που υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.

Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι εξ αυτών (80-90 άτομα) αποκλείσθηκαν λόγω ηλικίας, καθώς είναι άνω των 50 ετών.

Αίτημα του κλάδου είναι μην ισχύσουν ηλικιακά όρια ώστε να απορροφηθούν όλοι, είτε στις 189 οργανικές θέσεις που παραμένουν ακόμη κενές, είτε επιστρέφοντας στους δήμους για το διάστημα που απομένει μέχρι να συνταξιοδοτηθούν, όσοι χρειάζονται ακόμη έναν περίπου χρόνο εργασίας.

Αντιπροσωπεία του κλάδου συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον διευθυντή του γραφείου, του υπουργού Κ.Μητσοτάκη την περασμένη Τρίτη, ενώ επικοινώνησαν εκ νέου τηλεφωνικά την Πέμπτη.