Αδ. Γεωργιάδης: “Προχωράμε ή καταστρεφόμαστε”

«Παντελώς αδιανόητο» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση της κυβέρνησης στο σκέλος του προγράμματος που αφορά τις διαθεσιμότητες. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας την «κόντρα» των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς υπουργούς της κυβέρνησης. «Αν πισωγυρίσει, ούτως ή άλλως και η χώρα θα καταστραφεί και η κυβέρνηση θα πέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Πάντως, αναφερόμενος στην την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση χειρίστηκε με τελείως λανθασμένο τρόπο το ειδικό μισθολόγιο. Θύμισε δε πως ο ίδιος είχε υποστηρίξει δημοσίως ότι δεν έπρεπε να γίνουν αυτές οι περικοπές, καθώς οι ένστολοι και οι δικαστές αποτελούν «το σκληρό πυρήνα του κράτους».

 

Ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε πάντως πως του αρέσει να ζει στον πραγματικό κόσμο και πως αφού πλέον «ζούμε με τα δικά μας λεφτά», αν κάπου δίνουμε από αλλού θα κόβουμε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης είπε πως «κάθε μέτρο που δεν αποδίδει δεν έχει νόημα να συνεχίζεται». Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των απολυμένων καθαριστριών, επανέλαβε ότι πρέπει το υπουργείο Οικονομικών «να βγει να εξηγήσει» τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την απόλυσή τους, καθώς η κοινή γνώμη «ακούει μόνο τη μια πλευρά».