Λοβέρδος: Πρέπει να εξετάσουμε συνολικά τη διαθεσιμότητα, δεν απείλησα με παραίτηση

Πλήρης επιβεβαίωση από τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά αλλαγή της κυβερνητικής θέσης για τη διαθεσιμότητα, στον απόηχο της ενδοκυβερνητικής ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αριθμό των διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που θα παραμείνουν στο Δημόσιο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως ταυτίζεται και υπερασπίζεται τη θέση του ΠΑΣΟΚ, πως πρέπει να τεθεί συνολικά σε συζήτηση μέσα στην κυβέρνηση αλλά και με την τρόικα το θέμα των διαθεσιμοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής του Σαββάτου, το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε μία συνολικότερη αμφισβήτηση του συστήματος της διαθεσιμότητας, που οδηγεί σε αποχώρηση 7.000 υπαλλήλους από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως ποτέ δεν εκβίασε με παραίτηση και πως αντίθετα ζήτησε χρόνο, καθώς «κανείς δε θα δεχόταν να χτυπήσει στο ψαχνό, να κάνει ανθρωποθυσίες, χωρίς να ξέρει τι κάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρχε δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά πως δε θα γίνουν άλλες απολύσεις πριν αναλάβει το υπουργείο, τόνισε πως η γενικότερη αναφορά την οποία και αποδέχθηκε, είναι ότι η κυβέρνηση αλλάζει σελίδα και «ό,τι ήταν να γίνει με τις απολύσεις, έχει ήδη γίνει».