Βούλτεψη: Θα βρεθεί λύση στη διαφωνία Λοβέρδου-Μητσοτάκη

Την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τη διαφωνία των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδου όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στα ΑΕΙ εξέφρασε το Σάββατο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

 

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, η κ. Βούλτεψη τόνισε πως ο υπουργός Παιδείας είναι έμπειρος και πως σωστά δόθηκε η παράταση έτσι ώστε να έχει υπόψη του τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης.

 

«Θα βρεθεί λύση» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ο Ανδρέας Λοβέρδος «γνωρίζει ότι υπάρχει το υπέρτατο καλό. Υπάρχει το μείζον, το γνωρίζει αυτό. Έχει διοικήσει. Ποιο είναι το υπέρτατο καλό της χώρας; Αυτό: Να επιβιώσει η χώρα, να υπάρχει».

 

Όσον αφορά στην επίθεση των ΜΑΤ στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, η κ. Βούλτεψη είπε πως οι εικόνες αυτές δεν ευχαριστούν κανέναν και πως ο αστυνομικός ετέθη σε διαθεσιμότητα από την πρώτη στιγμή και διατάχθηκε η ΕΔΕ.

 

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο το περιστατικό αυτό ήταν μεμονωμένο καθώς τα τελευταία χρόνια πάνω από 160.000 αστυνομικοί κινήθηκαν στη χώρα χωρίς να υπάρξουν τέτοια περιστατικά.

 

Τέλος, αναφερόμενη στον πρόσφατο ανασχηματισμό, η Σ.Βούλτεψη τόνισε πως ο στόχος να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση και να προχωρήσει στην ανάπτυξη, δεν αλλάζει.

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για αποκατάσταση των αδικιών, τονίζοντας όμως πως αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη.