Πως στήθηκε η επιχείρηση σύλληψης του καρτέλ των ναρκωτικών.

Η μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του καρτέλ των ναρκωτικών ξεκίνησε πριν από δέκα ημέρες όταν στα γραφεία των αξιωματικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού έφθασε μια πληροφορία από τη DEA που έλεγε πως Τούρκοι βαρόνοι μεταφέρουν με φορτηγά στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες ηρωίνης και στη συνέχεια τις συσκευάζουν σε σάκους μαρμαρόσκονης και τις σπρώχνουν στις πιάτσες της Ευρώπης.

Ως πιθανός προορισμός του φορτίου ήταν το Βέλγιο. Στη συνέχεια στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση που κορυφώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Το βράδυ της Πέμπτης, λιμενικοί που παρακολουθούσαν τη βίλα του εμπόρου διαμαντιών στην οδό Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη, εντόπισαν δύο αυτοκίνητα να βγαίνουν από το γκαράζ της κατοικίας και αφού τα ακολούθησαν έφθασαν σε αποθήκη του Κορωπίου.

 

Στην επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος συμμετείχαν και οι έμπειροι «Αμερικανοί» ράμπο, από την Δίωξη ναρκωτικών DΕΑ των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το λιμενικό, στη μυστική αποθήκη στο Κορωπί, γινόταν η συσκευασία της τεράστιας ποσότητας των ναρκωτικών μέσα σε σάκους μαρμαρόσκονης. Στη συνέχεια, οι σάκοι διακινούνταν με φορτηγά προς τις αγορές του λευκού θανάτου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Η τριώροφη κατοικία στην Φιλοθέη λειτουργούσε ως χώρος όπου Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών και συνεργάτες του 40χρονου έκρυβαν αρχικά τα ναρκωτικά, απ’ όπου τα μετέφεραν στη συνέχεια στο συσκευαστήριο στο Κορωπί, προκειμένου να διοχετευθούν σε όλη την Ευρώπη.

 

Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα ανάμεσά τους ο εφοπλιστής, ο 40χρονος Ευθύμιος Γιαννουσάκης, η σύζυγός του και κόρη του εμπόρου διαμαντιών ο 15χρονος γιος τους καθώς και πέντε Τούρκοι βαρόνοι.

 

Η έδρα των επιχειρήσεων του εφοπλιστή βρίσκεται στο Ντουμπάι όπου ισχυρίζεται ότι έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια. Το σπίτι ανήκει στην πρώην σύζυγό του με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα (με μοτοσικλέτα). Ο άλλος γιος του, ηλικίας 15 μόλις ετών, έχει επίσης συλληφθεί, καθώς κατηγορείται ότι έκανε τον τσιλιαδόρο στις παράνομες δοσολοψίες!

 

Συνελήφθησαν επίσης στη βίλα της Φιλοθέης η πρώην γυναίκα του εφοπλιστή,ο νυν σύντροφός της, η μητέρα της 75 ετών, και η οικιακή βοηθός! Ο «εγκέφαλος» της σπείρας φέρεται να είναι Τούρκος με κινητικά προβλήματα, ο οποίος και έχει συλληφθεί, ενώ σε αυτήν θεωρείται ότι συμμετείχε σε κεντρικό ρόλο Αλβανός.

 

Τα ναρκωτικά έρχονταν τρεις φορές τον χρόνο στην Ελλάδα από το Ιράν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) στις ελληνικές αρχές . Επρόκειτο για «πακέτα» περίπου πέντε τόνων που έκαναν τη διαδρομή Ιράν –Κωνσταντινούπολη και Αλβανία- Κόσοβο- Ευρώπη.

 

H DEA είχε βάλει πομπούς στα πακέτα ηρωίνης και παρακολουθούσε συνεχώς την πορεία τους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, όταν πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

 

Τα ναρκωτικά έρχονταν οδικώς, με νταλίκες, μέσα σε ειδικές κρύπτες. Από την πολυτελή βίλα της Φιλοθέης μεταφέρονταν με βαν και πολυτελή τζιπ σε σάκους στο συσκευαστήριο που βρισκόταν στο Κορωπί.