Εκτακτη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να κυριαρχήσει η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, με φόντο τη διάσταση απόψεων επί του θέματος των κ.κ Μητσοτάκη και Λοβέρδου.

To θέμα της διαθεσιμότητας κυριάρχησε και το Σαββατοκύριακο καθώς ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε δηλώσεις του στο Mega, ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να επανεξετάσει αρχή τον αριθμό των υπαλλήλων που παραμένουν στα πανεπιστήμια μετά την εφαρμογή του μέτρου.

 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε δεν είναι αρκετή και χρειάζονται -όπως είπε- σχεδόν δυο μήνες για να υπάρξει σωστή αξιολόγηση, επαναλαμβάνοντας ότι δεν «πήγε στο υπουργείο για να κάνει ανθρωποθυσίες».

 

«Κανένας υπουργός, κανένας άνθρωπος δεν θα δεχόταν να χτυπήσει στο ψαχνό, να κάνει ανθρωποθυσίες, χωρίς να ξέρει τι κάνει. Και ζήτησα χρόνο, για να κάνω αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν υπήρχαν εκθέσεις αξιολόγησης των οργανισμών, ζητάω να τις κάνω, για να προκηρύξω να πάρω τον αξιολογητή θέλω είκοσι μέρες και για να κάνω την αξιολόγηση θέλω τουλάχιστον άλλες τόσες», είπε ο κ. Λοβέρδος.

 

Την εκτίμησή της ότι «τα πράγματα δεν θα οδηγηθούν στα άκρα», εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον «Βήμα FM».

 

«Δεν θα οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Τα πράγματα στα άκρα έχουν οδηγηθεί για τη χώρα. Υπάρχει υπευθυνότητα σε όλη την κυβέρνηση. Έχω βαθιά πεποίθηση ότι η λύση θα βρεθεί», σημείωσε.

 

Βολές εναντίον του νέου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε πάντως η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Σε δηλώσεις της στον «Βήμα FM η κυρία Πιπιλή καταλόγισε εμέσως στον κ. Λοβέρδο «λαϊκισμό» και πολιτικό στίγμα «που είναι παντελώς αντίθετο με το αίτημα του κόσμου για μεταρρυθμίσεις».

«Από την πρώτη μέρα που έγινε ο ανασχηματισμός έκανα δημοσίως δηλώσεις και είπα τα εξής, στα οποία δεν κάνω πίσω: «Ξεχάστε τολαϊκισμό και την ψηφοθηρία. ξεχάστε τα πισωγυρίσματα. Οι βουλευτές που στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις θα δώσουμε ακόμη πιο σκληρό αγώνα να εφαρμοστούν», πρόσθεσε.