Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για την επαναπρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Συμβιβασμός και συμφωνία για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ ανάμεσα σε Σαμαρά και Βενιζέλο. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που συναντήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα κατέληξαν να επαναπροσληφθούν 600 υπάλληλουιπου βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Σοφίας Βούλτεψη μετά τη συνάντηση του κ. Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το θέμα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποφασίστηκε να προκηρυχθούν αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις.
«Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία – κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη» συμπληρώνει στη δήλωσή της η κυρία Βούλτεψη.

 

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη «μίνι κρίση» του νέου κυβερνητικού σχήματος δημιουργήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στον νέο υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, αναφορικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα και μόνο ένα μέρος αυτών θα επανατοποθετηθεί.

 

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να υλοποιηθεί η συμφωνία που προέκυψε σε παλιότερη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάση της οποίας θα επανατοποθετηθούν 500 από τους 1136 υπαλλήλους. Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος ζητά την επανατοποθέτηση 883 διοικητικών ΑΕΙ.