Ελεύθερος με όρους ο Θ. Λιακουνάκος για υπόθεση εξοπλιστικού προγράμματος

Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά την απολογία του για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος».

 

Το πρόγραμμα αφορά την προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων από την εταιρεία SONAΚ, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

 

Σε βάρος του επιχειρηματία και άλλων 18 ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας πρώην αρχηγός του ΓΕΣ και δύο πρώην γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης 14 αξιωματικοί του Στρατού που απάρτιζαν τις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

 

Σημειώνεται, ότι η υπόθεση εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου από το 2001 έως το 2009 και η προμήθεια είχε φτάσει σε διαιτησία, την οποία κέρδισε η εταιρεία SONAK και έχασε το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.