Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 30 βαθμούς στην Κρήτη, 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στη θάλασσα της Ρόδου ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στον Κορινθιακό θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια του νομού περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, με γρήγορη όμως εξασθένηση.

 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.