Έκτιση ποινής κατ’ οίκον ζητά ο Σάββας Ξηρός

Την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του κατ’ οίκον ζητά ο καταδικασμένος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη Σάββας Ξηρός, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. 

Σύμφωνα με τη συνήγορο του Σάββα Ξηρού, ο πελάτης της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην όραση, στην ακοή και στη βάδιση και έχει ζητήσει, η ποινή του να εκτελεστεί κατ’ οίκον. 

 

Την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Ιουνίου, θα ανακοινώσει το δικαστήριο την απόφασή του, στο αίτημα του καταδικασθέντος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού, για κατ’ οίκον νοσηλεία.

Ο Σάββας Ξηρός, συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκε το μεσημέρι από τα δικαστήρια Πειραιά στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης δήλωσε ότι τις δύο πρώτες φορές το δικαστήριο έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε εντολή για νοσηλεία σε ειδικό θεραπευτήριο, μία φορά στη Θεσσαλονίκη για τρεις μήνες και μια φορά στη Λάρισα για ένα μήνα. 

Ωστόσο, τόνισε, ότι «οι αστυνομικές Αρχές μετά από παρέμβαση ανώτερων αξιωματούχων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, διέκοψαν τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού τον οποίο επανέφεραν στις φυλακές με όρους και συνθήκες πολύ βαριές, επιβαρύνοντας επιπλέον την κατάσταση της υγείας του».

Στο σημερινό δικαστικό αίτημα του Σάββα Ξηρού κατέθεσαν δύο ιατροδικαστές  και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης.

«Η πολιτεία έχει υποχρέωση να δείχνει ανθρώπινο πρόσωπο» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν έχεις τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μια αναπηρία 93%, θεωρώ ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να υποβάλει την αίτηση και το δικαστήριο να δώσει τη δυνατότητα σε έναν άνθρωπο να μην αργοπεθαίνει» τονίζει ο κ. Κουράκης.

«Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας για κατ’ οίκον νοσηλεία με όλα τα περιοριστικά μέτρα είναι η καταλληλότερη» αναφέρει η κ. Κατριβάνου.

Στη διάρκεια του αιτήματος του Σάββα Ξηρού κατέθεσαν επίσης δύο ιατροδικαστές, που ισχυρίστηκαν ότι, λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής, χρειάζεται πάρα πολλές ιατρικές ειδικότητες που δεν μπορεί να του προσφέρει ένα μόνο νοσοκομείο.