Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας περιμένουμε σήμερα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 21 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 23 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στον Κορινθιακό σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια του νομού περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα στα ανατολικά θα εξασθενήσουν και στο Σαρωνικό θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.