Τσουχτερό πρόστιμο στην Ελλάδα για το ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών‏

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ο νοσοκομειακός γιατρός δεν πρέπει να εργάζεται περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα.

 

Φυσικά προκειμένου να βγει το πρόγραμμα των εφημεριών στα νοσοκομεία το ωράριο αυτό ξεπερνιέται κατά πολύ κι έτσι η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αποτέλεσμα να καταδικαστεί η χώρα μας. Το πρόστιμο που πρόκειται να επιβληθεί θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και θα είναι τσουχτερό. Όπως εξήγησε στο radio1d.gr, ο Πρ των Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Βαρνάβας μπορεί να φτάσει και τα 100 εκ σύμφωνα με τους υπολογισμούς των δικηγόρων. “Η Κυβέρνηση προτιμά να δώσει αυτό το ποσό σε πρόστιμα παρά να τα δώσει στα Δημόσια Νοσοκομεία και τους γιατρούς”, τόνισε.

Αύξηση ιδιωτικών συμβολαίων υγείας έως και 80%

Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας ξεκίνησε το 2001 όταν ο τότε υπουργός υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος προσπάθησε να περάσει διάταξη με την οποία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία θα νοσηλεύονταν σε δωμάτια πρώτης κατηγορίας και οι ασθενείς ιδιωτικών κλινικών.

Μετά από δέκα χρόνια η Δημόσια Υγεία ιδιωτικοποιείται κομμάτι -κομμάτι , ενώ παράλληλα το Δημόσιο Σύστημα Περίθαλψης απαξιώνεται για χάρη του ιδιωτικού. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αλλαγές στο σύστημα υγείας αυξήθηκαν τα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας αρχικά κατά 15-20% και τώρα κατά 80%.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr